fbpx
Innovex Fitness - De leverancier van professionele fitnessapparatuur

De fitnesstrends in 2021

Tijdens een wereldwijde pandemie een artikel schrijven over fitnesstrends lijkt misschien riskant… maar we leren elke dag bij en dit is wat 2020 ons tot dusver geleerd heeft!

De fitnessindustrie heeft dit jaar een enorme transitie doorgemaakt, waarvan sommige veranderingen een decenniumbepalende impact zullen hebben.
Sluitingen van sportscholen in de BeNeLux leidden ertoe dat leveranciers van apparatuur bijna onmiddellijk geen voorraad meer hadden, omdat thuisfitness en ‘garage-gyms’ in elk huishouden opdoken.

Maar de tijd gaat verder en hier zijn we, aan de vooravond van 2021, met weer een fitness trends-artikel.

Hier zijn volgens ons de belangrijkste fitnesstrends waarop u zich moet voorbereiden:

  1. Verdere opkomst van virtuele trainingen.
  2. Opkomst ‘inhouse’ on-demand digitale fitnesszones.
  3. Technologie voor fitnessondersteuning op afstand.
  4. Groei op het gebied van gezondheidsbewustzijn.
  5. Sterke opkomst van outdoor fitness
  6. Groeiend bewustzijn op het gebied van hygiëne.

Laten we bovenstaande punten in detail bekijken.

Digitale trends beïnvloeden de sportschoolvloer

2020 heeft ons in ieder geval laten zien dat er geen grenzen zijn aan de manier waarop fitness mensen bij elkaar kan brengen. Instagram WOD’s, live zoomtrainingen en gratis fitness ‘challenges’ overspoelden het online landschap. We kunnen er daarom van uitgaan dat mensen gebruik zullen blijven maken van de online mogelijkheden, zolang de inhoud/beleving maar ‘sterk’ genoeg is.
In plaats van deze technologie ontwikkeling als een bedreiging te beschouwen, adviseren wij clubs de vele mogelijkheden te omarmen en na te denken over hoe je als fitnessondernemer op dit nieuwe platform kan voortbouwen.

Een aantal clubs zijn begonnen met het organiseren van MyZone-‘challenges’ voor hun leden. Anderen creëren hun eigen gefilmde workouts of gebruikten zelfs een derde partij om op maat gemaakte apps te bouwen om zo hun leden te betrekken.

Inhouse on-demand digitale fitnesszone

Digitale fitnesszones zijn een geweldige manier om trainingsondersteuning te bieden zonder dat er personeel aanwezig hoeft te zijn op de sportschoolvloer.
Deze zones kunnen worden uitgerust met een tv-scherm met vooraf ingestelde dagelijkse workouts en oefeningen, of interactieve displays met apps zodat de klant een ​​persoonlijke training kan bouwen. Vloeren, verlichting en andere visuele details individuele trainingszones detailleren en de trainingservaring op 1,5m afstand verbeteren.

Virtuele fitness touchscreen-technologie

Een verdere evolutie van dit concept zou volledig prive te boeken trainingszones kunnen omvatten. Bijvoorbeeld cardio-, kracht- en functionele apparatuur in een box van 2x2m voor klanten om vooraf ingestelde dagelijkse trainingen of persoonlijke trainingsprogramma’s uit te voeren.
De indeling en tussenruimte van deze zones zouden ze ideaal maken voor trainingen in een post-COVID-wereld.
Vooral omdat de boxen individueel kunnen worden geboekt, zoals elke gebruikelijke groepsles, om ‘drukte’ te voorkomen.

De rol van technologie op de sportschoolvloer

Naast dat apps onderdeel worden van de trainingservaring van uw ledenbestand, voorspellen we een verschuiving in de houding ten opzichte van traditionele apparatuur.
Natuurlijk bestaan  interactive cardio-apparaten, virtuele trainingsschermen en draagbare technologie ​​al minstens 5 jaar.
Echter de noodzaak om trainingsondersteuning op afstand mogelijk te maken is alleen maar groter geworden.
We denken dat dit zal resulteren in een nieuwe golf van clubs die in deze technologie zullen investeren.

Door de komst van 5G ontstaat er op technologisch vlak een aantal nieuwe mogelijkheden.
Denk aan augmented reality-lessen, slimme spiegels, losse gewichten met sensoren die verbinding kunnen maken met de smartphone en zelfs geavanceerdere lichaamsmetrische machines.
Fitnessondernemers moeten zich bewust zijn van de verandering in de fitnessgewoonten van hun leden en leren hoe ze aan hun steeds veranderende eisen kunnen voldoen.

Installatie Karteria Paal

Meer aandacht voor de geestelijke gezondheid in sportscholen

In de loop van 2020 hebben we geleerd hoe belangrijk fysieke activiteit is voor het algehele welzijn. Door echte, persoonlijke banden te creëren met uw leden en uw personeel, kunt u een welzijnsbenadering integreren in uw lessen, sportschoolvloer en hierdoor de ervaring van uw leden aanzienlijk verbeteren.

Personal trainers weten al lang dat ze meer zijn dan alleen een trainer – er wordt van hen verwacht dat ze een klankbord  zijn en dat ze klanten helpen bij het opbouwen van zowel een fysieke als mentale weerbaarheid. In de nasleep van 2020 zullen, coaches, groepslesdocenten en personal trainers deze ‘mentale dienstverlening’ verder moeten ‘upgraden’ om,
wat wij noemen, het complete welzijn van de leden te ondersteunen.

De terugkeer van bootcamps

Ons inziens zal in 2021 de terugkeer van outdoor fitness-bootcamps plaatsvinden.
Na de ongelooflijke populariteit van buitentrainingen in de zomer van 2020, heeft het grote publiek de voorkeur gekregen voor buitentraining.
Hierdoor ontstaat er voor fitnessclubs een mogelijkheid om te profiteren van deze groeiende trend tegen relatief lage kosten.
Outdoor trainingen zijn namelijk een geweldige oplossing voor training(en) op 1,5m afstand en zorgen tevens voor een gevoel van samenhorigheid.

Installatie Sportpiazza Malden

Groeiend bewustzijn op het gebied van hygiëne. 

Een voor de hand liggende verandering die we in sportscholen over de hele wereld hebben gezien, is een enorme toename van handreinigingsstations, voorzieningen voor het afnemen van apparatuur en een algemene focus om de fitnessfaciliteiten te allen tijde schoon en netjes te houden.

Zeker, veel van deze voorzieningen zijn al jaren verkrijgbaar in clubs. Maar met een pandemie achter de rug, hopen we een langdurige verbetering te zien bij leden die de verantwoordelijkheid nemen voor het schoonmaken van hun eigen apparatuur en materiaal vóór en na de training. Kortom de bewustwording op het gebied van hygiëne zal verder toenemen.

Dus … Hoe kun je deze fitnesstrends implementeren?

Bovenstaande opsomming betreft slechts onze voorspellingen, maar u vraagt ​​zich misschien af ​​wat dit betekent voor uw sportschool of trainingsfaciliteit.
Hier leest u hoe u deze fitnesstrends kunt implementeren:

Met de sluiting van sportscholen in het hele land, heeft 2020 leden de tijd gegeven om te ontdekken welke trainingen ze het leukst vinden en waar ze zich persoonlijk het beste bij voelen.
Door voldoende mogelijkheden te bieden, zowel in als outdoor online en offline zorgt u ervoor dat leden behouden blijven.
Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat sommige leden zich nog steeds niet helemaal op hun gemak voelen bij het betreden van een sportschool.
Zorg ervoor dat uw club klaar is voor deze verschuivingen en probeer te zoeken naar een passend aanbod voor elke klant!

Bied contactloze trainingsoplossingen aan.
U kunt technologie gebruiken om trainingsinformatie aan uw klanten en leden te verstrekken voorafgaand aan hun trainingssessie.

Houd toekomstige technologische trends in de branche in de gaten om de sportschoolervaring te blijven verbeteren.

Door daarnaast echte relaties met uw klanten op te bouwen, zal uw personeel uw leden beter begrijpen, betere dienstverlening leveren en de algehele retentie vergroten.
Het begint allemaal dus allemaal met echte oprechte gesprekken.

Verbeter tevens het outdoor trainingsaanbod. Als je over de buitenruimte beschikt, is dit het moment om hiervan gebruik te maken en bootcamp-achtige trainingen aan te bieden in spannende buitentrainingsruimtes. Inspireer uw leden om te trainen, ongeacht het weer.

En als laatste vergroot de focus op hygiëne.
Dit ligt voor de hand, maar zorg ervoor dat u de normen voor hygiëne stelt en moedig leden aan om uw club en het trainingsmateriaal te respecteren door de apparatuur na gebruik af te nemen.

Tot slot heeft 2020 bewezen dat we veel kunnen weerstaan. In 2021 kijken we ernaar uit om te zien hoe sportscholen in de Benelux en de rest van de wereld zich zullen ontwikkelen.

Installatie Supergym