fbpx
Innovex Fitness - De leverancier van professionele fitnessapparatuur

Hoe creëer je de perfecte thuis fitness ruimte?

Naarmate mensen over de hele wereld zich meer bewust worden van hun gezondheid. Zijn er steeds meer mensen die investeren in thuis fitness, velen kiezen ervoor om lege kamers, kelders en garages om te bouwen tot een homegym. Als je overweegt om een privé fitnessruimte te creërend dan hebben wij enkele tips om jou te helpen een fantastische professionele homegym te creëren.

Creëer jouw perfecte thuis fitness!

We begrijpen dat het uitdagend is om een perfecte home gym te creëren, start met het kritisch beoordelen van jouw trainingsbehoeften en koop in eerste instantie enkel de apparatuur die hier aan voldoet. Er is altijd tijd om later meer apparatuur toe te voegen, maar als je in het begin te veel koopt, wordt jouw homegym onoverzichtelijk en dit kan jouw training zelfs belemmeren.
Veel mensen die een homegym willen creëren, zullen dit doen om meer fysieke beweging in hun dagelijkse routine te introduceren.
Andere, actievere gebruikers willen een ruimte creëren waarin ze hun hardloop-, roei- of fietsregime kunnen voortzetten tijdens de wintermaanden, of misschien voor revalidatiedoeleinden.
Wij hebben voor onze klanten diverse home gyms gecreëerd, met verschillende doelen

Nautilus Home Gym

1. Thuis Fitness met een cardio focus

Dit is wat wij beschouwen als de essentie van een op cardio-gebaseerde homegym:

Cardio-apparatuur
Allereerst wil je een cardio-apparaat kiezen. Hoewel loopbanden een populaire optie zijn (en beschikbaar zijn in verschillende prijsklassen en specificatieniveaus), vormen roeiers en indoorfietsen een geweldig maar vooral goedkoper alternatief. Daarnaast zijn ze kleiner, lichter en over het algemeen stiller.
Als je op zoek bent naar een loopband, zou de Startrac 4 serie een geweldig instapmodel zijn.
Wat betreft een home trainer kan je kiezen voor een upright bike en/of een recumbent bike, ook hier biedt de StarTrac 4 serie de perfecte oplossing, het voordeel van deze bikes is dat ze geen stroomaansluiting nodig hebben en dus overal geplaatst kunnen worden!
Ben je opzoek naar een bike die jou dat echte buitenfiets gevoel geeft? Kies dan voor de Schwinn IC Classic!
Ten slotte kan een goede indoor roeimachine niet ontbreken! Ontdek de StairMaster HIIT roeier voor een ultieme indoor roei ervaring!

Functionele accessoires
Een cardio-apparaat maakt uiteraard nog geen sportschool. Door functionele accessoires zoals zandzakken, medicijnballen en kettlebells toe te voegen breng je meer afwisseling in jouw trainingen.Door simpelweg een vloermat, wat weerstands- of krachtbanden, een gymbal en een schuimroller op te nemen, beschik je ook over een volledig rek- en herstel area.
Ontdek ons Throwdown assortiment functionele accessoires!

StarTrac 4Serie

2. Thuis Fitness met een kracht focus

Dit is wat wij beschouwen als de essentie van een op kracht-gebaseerde homegym:

Functioneel Rack
Als je beschikt over de noodzakelijke ruimte en hoogte die nodig is voor een volledig Rack, raden we jou absoluut aan om er een aan te schaffen.
Het hebben van spotter-armen en de veelzijdigheid van inserts zullen je trainingsvoortgang echt helpen. Het nieuwe Throwdown XTC Rig biedt een mooie mix tussen rack en opslag, waardoor je je ruimte kunt optimaliseren.

Dual Adjustable Pulley
Naast een Functioneel Rack kun je kiezen voor een van onze Dual Adjustable Pulleys, die ongelooflijk veelzijdig zijn en jou in staat stellen een groot aantal krachtbewegingen uit te voeren daarnaast nemen ze heel weinig ruimte in beslag. Ontdek de Nautilus Instinct Dual Adjustable Pulley

Dumbbells, Schijven en Halters
Afhankelijk van het gewenste type training, kunt je kiezen uit verschillende Olympische.
Deze zouden, in combinatie met uw halterstang, een aantal jaren mee moeten gaan. In het geval van schijven en dumbbells is goedkoop vaak….duurkoop. Kies dus voor kwaliteit!
Het toevoegen van een set dumbbells en een goede multi-verstelbare bank maakt je krachtsport thuis fitness compleet. Als je geneigd bent uw gewichten te laten vallen (zowel halters als halterschijven), overweeg dan om in urethaanproducten te investeren, aangezien deze veel langer meegaan.

3. Thuis Fitness met een allround focus

In de praktijk wordt bovenstaande vaak gecombineerd, klanten die kiezen voor een serieuze professionele home gym kiezen vaak voor 1 a 2 cardio producten aangevuld met 1 a 2 kracht producten. Dit wordt verder uitgebreid met klein functioneel materiaal.

Dingen waar je aan moet denken voordat je start met het bouwen van een homegym

Dus je hebt besloten hoe je gym eruit moet komen te zien – wat is dan de volgende stap?
Voordat je producten ‘aan jouw mandje toevoegt’ zijn hier enkele zaken die je nog dient te overwegen.

Het geluidsniveau
Als jouw sportschool zich in een kelder bevindt, zal dit waarschijnlijk niet zo’n groot probleem zijn, maar als je van plan bent jouw fitnessruimte ergens anders in jou huis te creëren, moet je nadenken over geluidsniveaus. In veel huizen laten muren meer geluid door dan je misschien denkt, dus het laten vallen van halters, halters of zelfs het dreunen van een lopende loopband kan hinderlijk worden voor buren of andere familieleden. Veel van dit overtollige geluid kan worden gereduceerd door de installatie van rubber vloertegels, maar aangezien deze oplossing een hogere prijs heeft, is het iets om vooraf rekening mee te houden.

De Kwaliteit van de muren
Als je van plan bent apparatuur aan de muren te monteren, zorg er dan voor dat ze sterk genoeg zijn om deze te dragen. Veel rekken, rigs, bokszakbeugels en opslag units worden namelijk aan de muur bevestigd.

De Plafondhoogte
Controleer de plafondhoogte! Veel loopbanden zijn aanzienlijk hoger dan de vloer en kunnen je hoofd te dicht bij het plafond brengen wanneer je bijvoorbeeld op een helling loopt.
Als je een power- of half rack wil installeren, zorg er dan voor dat er voldoende stahoogte is voor bijvoorbeeld overhead-lifts. Hoewel de hoogte misschien hoog genoeg is voor het rek, is het dan ook hoog genoeg om ruimte te geven voor jouw hoofd wanneer je pull-ups doet?

Toegang voor de installatie
Veel apparaten zijn verpakt, maar sommige kunnen nog steeds in grote dozen of kratten worden geleverd, wat betekent dat het lastig kan worden om ze naar binnen te brengen. Zorg ervoor dat je vooraf de deuropeningen meet voordat je jouw bestelling plaatst, of spreek met ons over het installatieproces (om zo problemen te besparen).

Energieaansluiting
Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar als u cardioapparatuur wilt aanschaffen, moet u controleren of deze externe voeding nodig heeft. Als dit het geval is, zorg er dan voor dat de positie van het stopcontact zich dicht genoeg bij de locatie bevindt waar je de machine wilt plaatsen, om te voorkomen dat lange kabels uw prachtige nieuwe homegym verpesten.
Als je voor meerdere apparaten kiest, zorg er dan altijd voor dat je voor elk apparaat een apart stopcontact gebruikt. Gebruik nooit verlengsnoeren als stopcontact voor het cardio-apparaat.

Ventilatie en isolatie
Het beschikken over een goed geventileerde en geïsoleerde ruimte maakt trainingen niet alleen aangenamer, maar verlengt ook de levensduur van jouw apparatuur. Vooral halters kunnen vroegtijdig roesten als ze in een vochtige of koude omgeving worden bewaard, en zullen daarom merkbaar in prestatie achteruitgaan.Vloertegels en -rollen kunnen ook uitzetten en krimpen door warmtefluctuaties, wat betekent dat een perfect gelegde vloer gaten vormt in de winter als de temperatuur in de ruimte niet tot op zekere hoogte wordt gecontroleerd.

Tot slot

Het creëren van een eigen home gym geeft jou de kans om jouw ideale trainingsomgeving te creëren, en dit kan (gelukkig) zoveel meer zijn dan een oude loopband in de logeerkamer.
We hopen dat je met deze richtlijnen en jouw eigen creativiteit en enthousiasme een unieke en motiverende ruimte kunt creëren die je zal helpen uw doelen te bereiken.
Als je vragen hebt over een van de producten die in dit artikel worden genoemd, staan onze experts altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Ga naar de contactpagina om ons een bericht te sturen of bel ons op 010 – 59 26 774

StarTrac 4 serie