fbpx
Innovex Fitness - De leverancier van professionele fitnessapparatuur

Hoe je jouw fitness plattegrond beoordeelt

Wat zijn de eerste elementen die in je opkomen als je kijkt naar de indruk die een sportschool maakt? Apparatuur, kleurenschema en branding zijn allemaal belangrijk, maar hoe zit het met de lay-out van de faciliteit? Leden het uiterlijk van aangepaste apparatuur en motiverende muurafbeeldingen prachtig vinden, maar als ze de machines die ze nodig hebben niet (eenvoudig) kunnen vinden, is de kans erg klein dat ze terugkomen.

Wanneer was de laatste keer dat jouw plattegrond werd beoordeeld? Veel eigenaren denken dat als de lay-out eenmaal is voltooid, het niet nodig is om er later opnieuw naar te kijken. Helaas is dit niet waar! We laten je de belangrijkste tekenen zien, waaraan je kunt herkennen dat het tijd is om jouw plattegrond opnieuw te evalueren en waarom dit van belang is.

Wat te doen als je apparatuur toevoegt of verwijdert.

“Voorzieningen moeten worden bijgewerkt om de ruimte te maximaliseren – telkens opnieuw wanneer nieuwe apparatuur de ruimte in komt, of een stuk wordt weggehaald”, zegt Jon Brozenec, Midwest Territory Manager. Door dezelfde apparatuur samen te plaatsen, zorg je ervoor dat de lay-out samenvloeit en dat leden de apparatuur die ze zoeken, gemakkelijk kunnen vinden.

“Het is ook belangrijk om te onthouden dat de fitnessbranche elke 3-5 jaar verandert,” voegt Heath Debish, regionaal manager van Southeast, eraan toe. Door de ruimte opnieuw in te richten door de lay-out aan te passen, kun je op de hoogte blijven van de behoeften, trends en het budget van jouw leden. Als je je zorgen maakt over retentie van leden (en wie niet?), is het belangrijk om minstens om de vijf jaar opnieuw te kijken naar de lay-out.

plattegrond

Wat zijn de stappen om een ​​plattegrond te evalueren?

Ongeacht de grootte van de ruimte, kan het overweldigend lijken om een ​​lay-out te reviseren.

Begin met kijken naar hoe de leden door de sportschool zullen bewegen. Het is belangrijk om voldoende gangpadruimte vrij te maken voor leden om te bewegen – en nog belangrijker voor de veiligheid van de faciliteit! Tatiana Kolovou, Schwinn Master Trainer, merkt op dat er ACSM-richtlijnen beschikbaar zijn om je te helpen de juiste hoeveelheid benodigde ruimte te bepalen.

Beoordeel vervolgens de apperatuur. “Zorg ervoor dat gelijkaardige lichaamsbewegingen worden gecoördineerd in correcte trainingspatronen”, zegt Brozenec, die benadrukt dat de functie voorrang heeft. Het is ook belangrijk om ADA Compliance te overwegen bij het ontwerpen van de plattegrond, zodat mensen met speciale behoeften de ruimte ook kunnen gebruiken.

Zorg er ten slotte voor dat de verwarming, koeling en verlichting van het gebouw overeenkomen met uw lay-out. Enkele aspecten die je kunt overwegen zijn of de luchtstroom correct is en de helderheid acceptabel is voor de ruimte. Waar kun je je krachtbronnen plaatsen? Waar installeer je audio en video? Dit alles moet draaien rond het voetverkeer van je sportschool en ledenbehoeften.

Hoe houd je rekening met leden bij het plannen van een vloeroppervlak?

Het lijkt misschien een strikvraag, omdat je bij elk element van de plattegrond rekening moet houden met de klant, maar het is belangrijk om het gebruik tijdens de piekuren in het achterhoofd te houden om het juiste aantal en de juiste mix van apparatuur te bepalen, om het gebruik te maximaliseren. Dit bepaalt ook welke gebieden naast elkaar moeten liggen.

Heath Debish, Southeast Regional Manager, geeft nog een laatste woord van advies: “Jouw leveranciers zijn een schat aan kennis van de industrie, degenen die je het meest helpen met jouw bedrijf en kunnen de service bieden die jij en jouw leden nodig hebben, zowel met onderhoud als apparatuurvergelijking .”