Hoe creëer je de ultieme HIIT studio

Professionals in de fitnessbranche blijven de enorme populariteit bewonderen, die wordt gezien bij de High Intensity Interval Training (HIIT) -studio’s. Of het nu is opgenomen in een bestaande faciliteit of als een eigen studio – HIIT-studio’s zijn niet alleen een modeverschijnsel, maar een kenmerk van de fitnessindustrie die zal blijven. 

In dit artikel hebben we enkele cruciale elementen uiteengezet, waarmee u rekening moet houden bij het ontwerpen van de perfecte High Intensity Interval Training-studio, zodat u het beste kunt halen uit deze groeiende markt.

Wat is HIIT?

Intervaltraining met hoge intensiteit omvat het koppelen van periodes van intensieve oefening met hoge energie met rustintervallen met weinig moeite. Vanwege de aard ervan kunt u een oneindig aantal intervaltrainingstrainingen maken door de perioden van oefenen en herstel aan te passen. Deze stijl van trainen is de laatste jaren steeds populairder geworden en wordt op dit moment algemeen genoemd als een van de toptrends van de branche.

Soorten studio’s

Zoals met elke nieuwe zakelijke onderneming, is het belangrijk om vertrouwd te raken met de huidige markt. Op dit moment zijn er twee hoofdonderdelen van de gevestigde HIIT-industrie; de open functionele functionele trainingshal en boetiekstudio’s met een HIIT-focus.

In een gevestigde trainingsfaciliteit is vrijwel altijd achteraf een HIIT-zone opgenomen. Dit maakt de faciliteit echter niet minder geschikt voor groeps-HIIT-sessies, omdat deze faciliteiten vaak grote ruimtes en reeksen apparatuur hebben om te experimenteren.

De boetieks met hoge intensiteit zijn ontworpen met groeps-HIIT-klassen in gedachten. Dit betekent dat de hele omgeving, vanaf het moment dat u naar de faciliteit loopt, zorgvuldig is doordacht om u gemotiveerd en klaar te maken voor een intensieve trainingssessie. Deze faciliteiten kunnen het gemeenschapsgevoel echt stimuleren en profiteren van het toegenomen gevoel van verantwoordelijkheid tussen leden om het aantal bezoekers hoog te houden.

Goede uitrusting

Het mooie van HIIT is dat het grootste deel van het succes ligt in de creativiteit van degenen die de sessie leiden, in plaats van alleen de apparatuur. Dit betekent dat het hosten van HIIT-sessies een mogelijkheid is voor iedereen met elk budget, ruimte of ledenbestand.

Om echter aan de slag te gaan en een goede HIIT-trainingsstudio op te zetten, raden we aan te beginnen met de volgende apparatuur:

  • Ten minste één stuk HIIT cardio-apparatuur
  • Plyo-dozen
  • Matten voor op de grond gebaseerde oefeningen
  • Set van kettlebells

Als je echt het meeste uit je ruimte wilt halen, transformeer je de vloer zelf in een trainingsruimte door prowler-/ sled tracks te installeren of door verschillende vloermarkeringen en kleuren trainingszones te maken. Afhankelijk van uw ruimte, leden en budget, kunt u de hoeveelheid en variëteit in apparatuur vergroten.

Als je moeite hebt om te beslissen, heeft Innovex Fitness deze voorbeeldstudio’s van HIIT op drie verschillende niveaus opgezet om je op weg te helpen met apparatuur van het hoogste niveau.

Wat wordt bedoeld met HIIT Cardio?

De meest traditionele HIIT-cardio is de roeier, maar andere vormen zijn steeds meer mainstream geworden. Andere populaire keuzes zijn gebogen, zelf aangedreven loopbanden zoals de Speedfit. Als u al loopbanden in uw faciliteit heeft, overweeg dan nog steeds te investeren in deze alternatieven voor uw HIIT-klassen, omdat standaard loopbanden niet mechanisch zijn gebouwd voor continue intense intervallen. Ze geven uw leden ook niet de mogelijkheid om vanuit een staande start te sprinten en kunnen in de stand-bymodus gaan als ze een bepaalde tijd niet worden gebruikt, waardoor de trainingssessie wordt onderbroken.

Evenzo zijn fietsen zoals de Stairmaster Airfit populaire alternatieven, omdat ze de gebruiker een volledige body cardio boost geven en gemakkelijk kunnen worden gemonteerd/gedemonteerd, zodat gebruikers snel kunnen wisselen. Ze geven ook de optie om alleen het onder- of bovenlichaam te trainen, wat extra flexibiliteit aan de circuits toevoegt.

Andere opties zijn bovenlichaam ergometers, spin fietsen en ski ergometers, die allemaal dezelfde snelle cardio boost geven als de HIIT-sessies vereisen.

Plyo-dozen

Als een essentieel stuk uitrusting in elke HIIT-studio, bieden plyo-dozen leden explosieve bewegingstraining met minimale andere apparatuurvereisten. Door te investeren in meerzijdige plyo-vakken, kunt u besparen op opslagruimte en een extra dimensie toevoegen aan hun training, door springen, dippen en stijgen/verlagen van lichaamsgewicht toe te voegen aan de oefeningen.

De plyo-box kan u de veelzijdigheid bieden, die betekent dat u niet per se banken of een ruimte nodig heeft voor oefeningen voor het stijgen/verlagen van lichaamsgewicht. Een goed voorbeeld hiervan zijn burpee boxsprongen.

Matten voor vloergebaseerde oefeningen

Deze is essentieel en een oude favoriet in alle soorten sportscholen; het gebruik van uw lichaamsgewicht om uw hartslag te verhogen is perfect voor leden van alle fitnessniveaus. Het gebruik van bewegingen van het lichaamsgewicht binnen een HIIT-sessie is een geweldige manier om veelzijdigheid aan een sessie te geven zonder te hoeven investeren in verdere apparatuur. Het is verstandig om te kiezen voor matten die bestand zijn tegen intensief gebruik voor langere tijd.

Andere uitrusting om te overwegen

Als ruimte en budget het toelaten, is een andere fantastische toevoeging aan een HIIT-studio een functioneel tuig, aan de muur bevestigde ophaalstang of een apenbar met gymnastische en hangende bewegingen. Overweeg ook te investeren in suspension trainers zoals de TRX of PT4Pro om balans en kracht te creëren en variëteit aan de sessies te geven.

Hoeveelheden benodigd materiaal

Bij het kiezen van hoeveelheden moet je echt kijken naar het type les dat je wilt hosten. HIIT-sessies op basis van cyclische circuits stellen je in staat om variatie uit te breiden terwijl je de hoeveelheden zelf klein houdt, terwijl bij volledig gestandaardiseerde op HIIT gebaseerde groepssessies, je een groter aantal leden met hetzelfde stuk uitrusting moet leveren.

Het bovenstaande is in hoge mate afhankelijk van uw type faciliteit, de grootte van de ruimte en het aantal deelnemers dat u verwacht. Zorg ervoor dat je je plan op zoveel mogelijk verschillende manieren opsplitst om overmatige uitgaven of het kopen van het verkeerde type kit te voorkomen.

Topkwaliteit decor

Een deel van de zeer gewenste boetiekervaring is niet alleen de sessie zelf, maar ook de intense sfeer en bijbehorende stijl. Sites zoals Level Ten en Three Tribes hebben deze look en feel genageld in hun sportscholen.

0